پرورش خلاقیت در کودکان و نوجوانان + شکوفایی استعداد در کودکان
- در دوران آموزشی، چه در مدرسه و چه در دانشگاه هیچگاه این موضوع که چگونه تفکر خلاق داشته باشیم، مورد توجه واقع نمیشود و صرفا از ما خواسته میشود که موضوعات ارائه شده را همانگونه که بیان شده است، دقیق و بدون هیچگونه خلاقیت و نوآوری به استاد تحویل دهیم. کانون شکوفایی یار مهربان آغاز راهی برای ورود به مرکز رشد می باشد که متقاضی ضمن تثبیت ایده، اطلاعات کافی در خصوص چگونگی ثبت شرکت و پذیرش در مرکز رشد را نیز کسب می نماید. صاحبان طرح های ارائه شده پس از بررسی تولید ایده و مصاحبه علمی، در صورت پذیرش جهت بهره برداری از حمایت های مورد نظر به مراکز پیش رشد و رشد معرفی خواهند شد.

- از آنجا که خلاقیت تقریباً در هر کاری رمز موفقیت است، یکی از مؤلفه های اصلی سلامتی و شادکامی در کودکان به شمار می آید و به عنوان یک مهارت اصلی حتما باید با کودک کار کرد. خلاقیت تنها به اجرای موسیقی و هنر محدود نمی شود بلکه در علم آموزی، ریاضیات و حتی هوش اجتماعی و عاطفی نیز حرف اول را می زند. افراد خلاق انعطاف پذیرتر هستند و بهتر می توانند مشکلات را حل کنند، همین امر باعث می شود با پیشرفت های فناوری سازگاری بیشتری داشته باشند، با تغییر بهتر مواجه شوند و از فرصت های جدید بیشترین استفاده را ببرند.
وجود خلاقیت در همه
- تمام انسان ها دارای خلاقیت هستند بدون اینکه کلاس آموزشی رفته باشند و یا مطالعاتی انجام داده باشند. آن خلاقیت ها طبق آزمون و خطا شکوفا می شوند و اگر این اتفاق نیفتد استعداد و خلاقیتشان سرکوب می شود. در صورتی که انسان ها آموزش ببینند و چگونگی شکوفایی استعداد خود را بدانند، خلاقیت در آن ها بیش از پیش خواهد بود.
- بیشتر افراد به خلاقیت خود تردید دارند؛ برای آن ها، فرد خلاق حتما باید مخترع باشند در حالی که این اشتباه است چون هر فردی در هر جایگاهی می تواند با تغییر سبک زندگی برای تربیت فرزند خود یک خلاقیت را شکوفا می کند. اگر ما در زندگی خود خلاقیت نداریم دلیلش نداشتن خلاقیت ما نیست بلکه بی انگیزگی یا تنبلی عامل خاموش کردن موتور خلاقیت است.
خود باوری
برنامه تقویت خلاقیت
- با قرار دان کار هایی که خلاقیت را بیدار می کند سبب بیداری آن استعدادهایی که در وجود ما نهفته هستند می شوند.
تعریف خلاقیت
- عبارت است از نگاهی متفاوت به پدیده هایی که سایر مردم نیز آن ها را می نگرند.
- خلاقیت افکار و ایده هایی هستند که منجر به پیدا کردن راه حل های جدید می شوند. معمولا میزان هوش، توانایی بدن، عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی نقش مهمی در پرورش خلاقیت کودکان دارند.
آموزش
- برای کسب خلاقیت و شکوفایی، نیاز به آموزش داریم تا به بهترین شکل ممکن بتوانیم خلاقیت های خودمان را شکوفا کنیم.
خوشبین بودن
- فلسفه بسیاری از اتفاقاتی که برای ما رخ می دهد نمی دانیم و اکثرا نگاه منفی به آن داریم؛ اما کسی که می خواهد فرد خلاقی باشد باید به این اتفاقات نگاه ویژه ای داشته باشد. وقتی آدم بتواند روحیه خوبی داشته باشد خوبی ها به سمت او جذب می شود و ذهن که سر حال باشد خلاقیت فرد بیشتر می شود.
مقابله با محدودیت ها
- محدودیت ها برای بعضی ها می تواند سبب ستاره شدن او شود؛ این اتفاق می تواند سبب شود که سرعت عمل شما بالا رود و باعث کشف خلاقیت شود. بنابراین نباید محدودیت ها را برای خودمان سدی مستحکم بدانیم.